Отборите на Удинезе и Емполи изиграха изключително драматичен двубой от 37-ия

...
Отборите на Удинезе и Емполи изиграха изключително драматичен двубой от 37-ия
Коментари Харесай

Удинезе оцеля срещу Емполи след гол от дузпа в 104-ата минута

Отборите на Удинезе и Емполи изиграха извънредно драматичен двубой от 37-ия кръг на Серия ``А ". В последна сметка, срещата приключи наедно 1:1, откакто двата тима си размениха по един гол от дузпа в заключителните стадии на дуела.

Така домакините събраха 34 точки на 17-ото място във краткотрайното класиране, на една пред тосканци, които остават 18-и, в зоната на изпадащите.

Фрозиноне пък завоюва с минималното 1:0 гостуването си на Монца, като по този метод събра 35 точки на 15-ото място, на една пред 16-ия Верона. Монца е на 12-ата позиция с 45. Тези резултати значат, че Сасуоло публично се сбогува с мястото си в Серия А.

Битката за оцеляване в италианския хайлайф остава извънредно трагична, като последният изпадащ, който да се причисли към Сасуоло и Салернитана, ще се реши в последния кръг, когато Фрозиноне посреща Удинезе, а Емполи приема Рома.

Верона също е в битката за място в елита, само че е с един мач по-малко от съперниците си. Утре, 20 май, тимът гостува на към този момент изпадналия Салернитана, до момента в който в последния кръг посреща вкъщи подсигурилия си купата Интер.

Три точки ще обезпечат оцеляване на Фрозиноне, Верона и Емполи. Тези три тима зависят сами от себе си, до момента в който Емполи ще оцелее в случай че не допусне неточност против Рома, само че ще се надява някой всред Верона и Удинезе да стъпи изкривено.



В 36-ата минута футболистите на Емполи си помислиха, че поведоха в резултата, откакто рикоширала топка доближи до краката на Юсеф Малек, който с превъзходен удар под напречната греда я прати в мрежата, само че попадението не бе прието, защото ВАР откри, че е имало игра с ръка в хода на нападението.

В 57-ата минута Удинезе получи добра опция да излезе напред в резултата, откакто Кийнън Дейвис стигна до центрирана топка и нанесе добър удар с глава, който за негово страдание и за наслада на Емполи, мина около левия непряк дирек.

В последната минута от постоянното време Лазар Самарджич фаулира Николо Камбиаги в наказателното поле, което докара до дузпа. С осъществяването се нагърби М " Байе Нианг, който стреля в долния десен ъгъл и въпреки вратарят Мадука Окойе да хвана ъгъла, не съумя да отрази удара.

Дълбоко в добавеното време, в 9-ата минута след приключването на постоянното време се стигна до безредие в наказателното поле на Емполи и пропуск от метър-два, като домакините имаха искания за дузпа. Това докара до напрежение и червен картон за човек от щаба на гостите.

В тази ситуация имаше подозрения за засада, само че такава не бе маркирана от системата ВАР, като бе отсъден 11-метров углавен удар за задържане на Якопо Фацини против Мартин Пайеро. Лазар Самарджич бе прецизен от бялата точка и донесе скъпоценна точка на Удинезе.
 Удинезе - Лече 2:0 в мач от Серия
Удинезе с значима победа към спасението в Серия " А "

Удинезе победи като гост
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР